Heb jij ooit al eens een frittata met zoete aardappel en kip gemaakt? Het is eigenlijk een flink gevulde omelet die je in de oven bereidt. Oorspronkelijk werd het gemaakt met restjes eten van de voorgaande dagen. Eieren zijn onmisbaar in een frittata en aardappels kunnen eigenlijk ook niet ontbreken. Vandaag de dag wordt een frittata in vele variaties gegeten.
Deze frittata is gemaakt met onder andere broccoli, zoete aardappel en (vegetarische) kip waardoor het een volwaardige maaltijd is. Een combinatie van eiwitten, vetten, voldoende vezels en complexe koolhydraten zorgen ervoor dat je lang verzadigd bent.
Een perfect gerecht om te maken wanneer je niet zoveel tijd hebt en toch voedzaam wilt eten. Ook koud is hij erg lekker, waardoor het een zeer geschikte lunch is (om mee te nemen).
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 250 gram zoete aardappel blokjes
- 100 gram (vegetarische) kipstukjes
- 400 gram broccoli roosjes
- 200 gram cottage cheese
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 4 eieren
- 1 tl kerriepoeder
- Snuf peper en eventueel zout
Zo maak je de frittata met zoete aardappel
Stap 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de rode ui in ringen en pers de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en breng een pan met ruim water aan de kook.
Stap 2. Kook de zoete aardappel 6-7 minuten en voeg de laatste 3 minuten de broccoli toe. Giet af en laat uitstomen.
Stap 3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en rode ui aan. Bak de vegetarische kipstukjes 5-6 minuten en breng op smaak met de kerriepoeder.Klop de eieren met de hüttenkäse los in een kom. Breng op smaak met wat peper en eventueel een snufje zout.
Stap 4. Verdeel de kip, zoete aardappel, broccoli en rode ui over een ingevette ovenschaal en giet het eimengsel eroverheen. Bak de frittata in de oven in ±20 minuten goudbruin en gaar.
Gemiddelde voedingswaarde
Per portie
- 424 kcal
- 14,9 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram
- 31,6 gram eiwitten
- 34,8 gram koolhydraten
- 10,7 gram vezels