Gegrild bananenbrood

23 - 07 - 2020 | Lunch, Ontbijt, Zoete snacks

Oud bananenbrood, wat kun je er mee doen? Grillen natuurlijk! Wist je dat gegrild bananenbrood namelijk ontzettend lekker is? Dit wil je proberen, geloof me.

De bananenbrood trend is inmiddels wel een beetje voorbij, maar toch blijf ik het heerlijk vinden en maak ik hem nog regelmatig. De vriezer ligt in ieder geval nog goed vol, zodat ik altijd een lekker ontbijt of snack achter de hand heb liggen. Ik vind het heerlijk om bananenbrood met wat kwark of yoghurt en fruit te eten. Een gezond en verantwoord gebakje. 

Heb jij nog oud (droog) bananenbrood liggen? Lucky you. Hup, zet de grill aan en grillen maar. Gegrild in roomboter is je bananenbrood namelijk nog lekkerder. Je kunt het bananenbrood grillen in een grillpan, maar je kunt er ook een gewone pan voor gebruiken. 

Oké roomboter is misschien niet het aller gezondst, maar door een kleine hoeveelheid te gebruiken kan dat echt prima en een beetje vet hebben we allemaal nodig, niet waar? Top hem af met je favoriete toppings en een ultiem geniet moment is gegarandeerd. 

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een lekker bananenbrood recept? Ga dan voor deze met perzik of blauwe bes. Geen zin om hem zelf te pakken? No problem. Wist je dat Sunt-food namelijk kant-en-klare bananenbrood heeft, die ontzettend lekker is. Dat is niet alles, want het bananenbrood van Sunt is ook nog eens gezond en gemaakt met bananen die anders weggegooid zouden worden. Je vindt het bananenbrood van Sunt bij Albert Heijn. 


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 plakken van je favoriete bananenbrood
  • 2 tl roomboter
  • Snuf kaneel
  • 6 el magere vanille kwark
  • (rood)fruit naar keuze

Gegrild-bananenbrood-1

Zo maak je het gegrilde bananenbrood

Stap 1. Verhit de roomboter in een grillpan of koekenpan. Als de roomboter gesmolten is, voeg je er een snuf kaneel aan toe en bak je de kaneel 30 seconde aan.

Stap 2. Leg het de plakken bananenbrood in de pan en grill 2-3 minuten per kant.

Stap 3. Haal de plakken bananenbrood uit de pan en verdeel over de borden. Garneer met de vanille kwark, fruit en eventueel met wat munt. 

Stap 4. Warm is je gegrilde bananenbrood het allerlekkerst. Dus wacht niet te lang!


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]