Gezonde kippensoep

27 - 07 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch

Als kind nam ik altijd de kippensoep van oma, mijn favoriete soep toen der tijd. Dus ik dacht laat ik hem zelf weer eens maken, maar dan een snelle versie en een gezonde variant. Deze kippensoep bevat namelijk weinig zout, veel groenten en daarnaast ook nog eens flink wat eiwitten. Ideaal voor een lichte maaltijd of vullende lunch.

Zelf gezonde kippensoep maken is echt niet moeilijk. Een flinke soeppan op het vuur, lekker laten pruttelen en ondertussen vult de kamer zich met de heerlijke geur van verse kippensoep. 

Ik koos onder andere voor wortel, bleekselderij en taugé in de soep, maar je kunt natuurlijk ook even een kijkje in je koelkast nemen om te kijken wat daar nog in licht. Bloemkool en broccoli kun je namelijk ook goed toevoegen of wat dacht je van een verloren bosui?

Om een twist aan deze gezonde kippensoep te geven voegde ik er wat parelcouscous aan toe. Oké dit bevat niet veel vezels misschien, maar de soep is op zich al voedzaam door de hoeveelheid groenten en eiwitten. Je zou eventueel ook voor volkoren noedels kunnen kiezen. Dan maak je er een gezonde noedelsoep van met kip. Het is helemaal aan jou, kijk vooral eerst even wat je nog in huis hebt liggen.

Deze gezonde kippensoep is lactosevrij.


Ingrediënten

Voor ± 4 personen

  • 300 gram kipdijfiletreepjes 
  • 3 grote wortels
  • 1 ½  grote ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 150 gram champignons
  • 1300 ml water
  • 1,5 blokje kippenbouillon (minder zout) 
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram parelcouscous
  • 75 gram taugé
  • ½  rode peper (optioneel)
  • 3 takjes peterselie (optioneel)

Zo maak je de gezonde kippensoep


Stap 1. Snipper de ui fijn. Schil de wortels. Snijd de wortels, stengels bleekselderij en champignons in blokjes.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een grote (soep)pan. Fruit de ui 2 minuten aan en voeg vervolgens de kipdijfiletreepjes, wortels, bleekselderij en champignons toe. Bak 4-5 minuten aan.

Stap 3. Voeg 1300 ml water toe aan de pan en het kippenbouillonblokje. Breng aan de kook. Zodra de soep kookt, voeg je de parelcouscous en laurierblaadjes toe en laat je de soep 15-20 minuten zachtjes koken.

Stap 4. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Snijd de peterselie grof en de rode peper in dunne plakjes. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Verdeel de kippensoep over diepe borden of soepkommen en garneer eventueel met de peterselie en rode peper.


Gezonde-kippensoep-foodlies

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 251 kcal
  • 5,5 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram
  • 20 gram eiwitten
  • 28 gram koolhydraten
  • 5 gram vezels 
  • 0,5 gram zout

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected