Deze glutenvrije ontbijttaartjes met passievrucht zijn de ideale start van de dag. Voedzaam en vooral erg lekker. Je maakt ze gemakkelijk een avond van te voren. Je kunt ook een portie extra maken en deze invriezen. Zo heb je altijd een voedzaam ontbijt achter de hand. De frisse smaak van passievrucht gaat goed samen met de frisse smaak van de citroen kwark. Een echt zomers ontbijt!
Maak je regelmatig ontbijttaartjes? Dan is dit ontbijttaartje met chocolade en koffie of deze carrot cake ontbijttaartjes misschien ook wel wat voor jou.
Ingrediënten
Voor 2 taartjes
- 40 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 150 gram Optimel Kwark Citroen Limited Edition
- 2 tl bakpoeder
- 30 gram zoetmiddel
- Rasp van 1⁄2 citroen
- 2 tl vanille aroma
- 125 gram blauwe bes
- 2 passievruchten
Voor de crumble:
- 20 gram havermeel
- 20 gram amandelmeel
- 20 gram roomboter
- 2 el zoetmiddel
Zo maak je de ontbijttaartjes
Stap 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de springvormpjes in met wat olie of gebruik bakpapier.
Stap 2. Meng in een kom het havermeel en het amandelmeel. Roer hier, de Optimel Limited Edition Kwark Citroen, de eieren, vanille aroma, zoetmiddel en het bakpoeder doorheen.
Stap 3. Meng de citroenrasp, de blauwe bessen en de passievrucht door het beslag. Verdeel het beslag over de twee springvormpjes. Meng in een andere kom de ingrediënten voor de crumble. Verdeel de crumble over het beslag.
Stap 4. Bak de taartjes ongeveer 30 á 40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taartjes gaar zijn.
Heb jij deze ontbijttaartjes met passievrucht gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.