Oh mensen, deze gezonde carrot cake is zo lekker. Vooral met de frambozen en romige frosting. Deze ontbijttaartjes zijn de perfecte start van je ochtend. Wie is er nou niet dol op carrot cake? Na appeltaart is het een van mijn lievelingstaarten. De combinatie van de kruidige cake en de frisse frosting is echt een succes. Deze smaken passen perfect bij de herfst en winter, maar ik wil niet zeggen dat deze taartjes in de lente en zomer geen succes zijn!
Het fijne is dat je met deze carrot cake ontbijttaartjes ook gelijk een portie groente binnenkrijgt. Meer groenten eten hoeft niet zo moeilijk te zijn. Maak er vooral een feestje van! Daarnaast zijn de taartjes onder andere gemaakt van volkorenmeel, waardoor de taartjes ook nog eens veel vezels bevatten. Hierdoor ben je lang verzadigd.
De wortels proef je na het bakken nauwelijks nog terug. Dit komt doordat de wortels gedurende het bakproces zacht worden. Ze geven zelfs een licht zoete smaak aan het beslag.
En even eerlijk, wie wil zijn dag nou niet beginnen met taart? Heb jij al honger gekregen? Ga dan direct aan de slag met deze gezonde carrot cake ontbijttaartjes en laat je smaakpapillen verrassen. Wil je liever een grote taart maken? Ga dan voor deze carrot cake taart met frosting. Liever iets kleiners als tussendoortje? Kies dan de carrot cake muffins.
Ingrediënten
Voor 2 ontbijttaartjes
- 80 gram volkoren(tarwe)meel
- 30 gram amandelmeel of cashewnotenmeel
- 80 gram wortel (geraspt)
- 1 rijpe bananen
- 50 ml melk naar keuze
- 2 eieren
- 1,5 medjoul dadels of 5 dadels zonder pit
- 20 gram rozijnen
- 1 tl speculaaskruiden
- ½ tl kaneel
- 20 gram pecannoten of walnoten
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram frambozen + extra voor de ganering
Voor de frosting
- 100 gram roomkaas light
- 50 gram Optimel Magere kwark citroen
- ½ el honing of zoetstof naar keuze
- ½ tl vanille essence
- 20 gram ongezouten noten naar keuze
(Ik koos voor pistache noten)
Zo maak je de carrot cake taartjes
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de rozijnen minimaal 5 minuten in lauwwarm water. Meng in een keukenmachine of blender de banaan, eieren, melk en dadels tot een gladde massa.
Stap 2. Meng in een grote kom het volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en de kaneel. Voeg het bananen mengsel toe aan het meel en meng met de mixer totdat er een glad beslag ontstaat.
Stap 3. Rasp de wortel en hak de noten voor het beslag grof. Roer dit met een lepel door het beslag heen. Voeg nu ook de rozijnen toe. Vet twee kleine springvorm in met wat bakspray/olie of bekleed de springvorm met bakpapier.
Stap 4. Giet het beslag in de springvorm en bak de gezonde carrot cake ontbijttaartjes in ± 30-35 minuten gaar. Laat de taartjes daarna goed afkoelen.
Stap 5. Meng in een schaaltje de roomkaas light met de Optimel magere kwark citroen, honing/zoetstof en vanille-essence. Verdeel dit over de ontbijttaartjes heen. Hak de noten fijn en verdeel over de carrot cakejes heen.
Geniet ervan!