Comfort food, dat is waar het bij mij in de herfst om draait. Voedzame ovenschotel zijn dan ook mijn favoriet. Deze gezonde ovenschotel met zoete aardappel gnocchi staat hier dan ook regelmatig op tafel. Met lekker veel groenten en een romige smaak en natuurlijk een krokante laag kaas, want zo eet ik ze het liefst.
Eigenlijk kun je van alles toevoegen aan je ovenschotel, van aardappel tot pasta en van rijst tot aan noem het maar op. Al eerder maakte ik deze ovenschotel met pasta en deze gezonde lasagne. Nu is het eens tijd om gnocchi er in te verwerken. Het is een Italiaanse pastasoort. Ik koos dit keer voor een variant gemaakt van zoete aardappel. Uiteraard kun je ook gewoon voor de normale gnocchi gaan.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 punt paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 gram kipdijfiletreepjes of vegetarische kipstukjes
- 125 gram verse spinazie
- 250 gram (zoete) aardappel gnocchi
- 70 gram tomatenpuree
- 3 el ketchup zonder toegevoegde suikers
- 1 el zwarte balsamicoazijn
- 200 ml kookroom light
- 1 bol mozzarella
- 6 cherrytomaten
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes ± 5 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de knoflook, ui, aubergine en paprika toe. Bak ± 6 minuten mee. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en halveer de cherrytomaten.
Stap 3. Voeg nu de spinazie toe en laat slinken. Voeg de zoete aardappel gnocchi toe en bak 3 minuten mee. Roer daarna de tomatenpuree er goed doorheen en voeg de ketchup, zwarte balsamicoazijn en kookroom toe. Laat 2 minuten pruttelen.
Stap 4. Verdeel de inhoud van de pan over een ovenschaal. Garneer met de mozzarella en cherrytomaten en bak ± 10-15 minuten in de oven of totdat de mozzarella goed gesmolten is.