Orzo met gegrilde groenten en vegetarische balletjes, ik ben er dol op. Orzo is een van mijn favoriete pastasoorten omdat het zo veelzijdig is. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Van een heerlijke pasta tot een salade of ovenschotel.
Orzo is vergelijkbaar met de vorm van rijst, maar met de smaak en structuur van pasta. Het is een fijne pastasoort die kleine, rijstachtige korrels vormt. Dankzij de textuur absorbeert het gemakkelijk sauzen en kruiden, waardoor elke hap genieten is!
Deze orzo met gegrilde groenten kun je ook prima invriezen, waardoor dit recept ideaal is om te mealpreppen. Op die manier heb je altijd een heerlijke en gezonde maaltijd binnen handbereik. Hoe handig is dat?
Daarnaast is deze romige tomaten orzo of deze orzo met spinazie en kipgehaktballetjes ook ideaal om te mealpreppen. Maak gerust een extra portie, want orzo verveelt nooit.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 10 gram verse basilicum
- 330 gram (volkoren) orzo
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 ml groentebouillon
- 400 gram gezeefde tomaat
- 350 gram vegetarische balletjes
- 150 gram feta
Zo maak je de orzo met gegrilde groenten
Stap 1. Snijd de courgette, aubergine en rode paprika in kleine blokjes. Snipper de uien. Pers de knoflook of snijd deze fijn. Snijd de basilicum fijn.
Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan met deksel. Fruit de knoflook en ui. Voeg de gesneden groenten toe en bak ze gedurende 5-7 minuten. Voeg de orzo toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
Stap 3. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer alles goed door elkaar, zodat de groenten en orzo bedekt zijn met de tomatenpuree. Voeg ook de groentebouillon en gezeefde tomaat toe aan de pan. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat het zachtjes sudderen, afgedekt, gedurende ongeveer 10-12 minuten, of totdat de orzo gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de basilicum toe. Roer af en toe door om te voorkomen dat de orzo aan de bodem van de pan blijft plakken. Als de saus te dik wordt, voeg dan indien nodig wat extra groentebouillon toe.
Stap 5. Verhit 1 el olijfolie in een andere koekenpan en bak de vegetarische balletjes zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 6. Verdeel de orzo over de borden. Serveer met de vegetarische balletjes en garneer eventueel met wat feta en wat extra basilicum.
Heb je deze orzo met gegrilde groenten gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat op Instagram te delen en @foodlies.nl te taggen.